Het Belangrijkste Verschil Tussen Een Shake En Mout - Moet Je Lezen Voordat Je Gaat Plukken!

Het verschil tussen shake en mout is een beetje verwarrend omdat ze allebei de meeste ingrediënten delen. Shake en mout zijn de beste opties om te veel te eten als je de voorkeur geeft aan verfrissende, romige en zoete drankjes.

Wat eigenlijk uit de verwarring begint te komen, is dat de taal soms generaties lijkt te zijn. Het lijkt erop dat het de ouderwetse diners zijn (geloof poedelrokken of rolschaatsen) die een mout op hun menu kunnen aanbieden, terwijl moderne restaurants en fastfoodketens shakes in hun menu’s aanbieden.

Dus IS er echt een verschil tussen shake en mout? Blijkt, ja.

Wat Is Eigenlijk Een Shake?

De definitie van shake, een afkorting voor milkshake, is een koude dessertdrank gemaakt met melk, ijs, bevroren yoghurt en zoetstoffen/smaakstoffen.

Wist u dat milkshake voor het eerst werd gebruikt in 1885 om te verwijzen naar een voedzame drank van het eierpunch-type? Blijkbaar bevatte deze gezonde drank onder andere eieren en whisky en werd het als een soort tonic beschouwd. Het duurde slechts ongeveer 15 jaar voordat mensen milkshakes begonnen te overwegen in de klassieke smaken van aardbei, chocolade, vanille, enz. (Kleine verrassing!)

Het ging in 1922 echt viraal via Walgreens, als je het mag overwegen als er een ouderwetse gemoute melk verkregen ijsje aan wordt toegevoegd. Dat was echt alles wat nodig was om de populaire milkshake te worden die we tegenwoordig kennen!

Veel voorkomende zoetstoffen die in shakes worden gebruikt, zijn karamelsaus, chocoladesiroop, fruitsiroop, butterscotch, enz. Deze smaakstoffen worden samen met de hoofdingrediënten gemengd om een romige textuur te produceren.

De romige textuur kan worden gegarneerd met slagroom of zelfs een bolletje ijs voor een meer heerlijke smaak en een aantrekkelijk uiterlijk.

Deze componenten zijn erg zoet en als je er eenmaal aan verslaafd bent geraakt, is het moeilijk om de creameries of het restaurant te passeren zonder je te bestellen.

Wat Is In Vredesnaam Een Malt?

Ook wel gemoute milkshake genoemd, is een dessertdrank die is gemaakt van melk, zoete zoetstoffen / smaakstoffen, ijs en gemoute melkpoeder. Alle malts zijn een vorm van shake.

Deze mengsels van ingrediënten zorgen voor een zoete, nootachtige en zure smaak. Moutdranken zijn meestal te vinden in diners en frisdrankfonteinen.

Dus wacht, als het een soort shake is, wat onderscheidt het dan?

Wat Is Gemoute Melkpoeder?

Wat is gemoute melkpoeder

Dit is het werkelijke verschil tussen de twee. Dus wat IS nu precies gemoute melkpoeder?

Mout wordt gemaakt van gekiemde graankorrels uit de procedure die mouten wordt genoemd. Mouten betekent eenvoudigweg dat het graan in water wordt geweekt om ontkieming te forceren, waarna het ontkiemingsproces wordt gestopt door de korrels met warme lucht te drogen.

Hierdoor wordt een deel van de zetmelen in de granen omgezet in suikers, wat de nieuwe zoetheid toevoegt die dit ingrediënt bij een moutshake geeft. Dit betekent in feite dat gemoute melkpoeder een mengsel is van gemoute gerst, tarwebloem en verdampte volle melk, wat een halfnootachtige en zoete smaak aan je shake geeft.

Gemoute gerst wordt vaak gebruikt om bier te maken, dus het is geen ongebruikelijke of conservatieve techniek!

Om absoluut je eigen mout te produceren, voeg je het gemoute melkpoeder toe nadat je je shake hebt gemengd om een heerlijke geroosterde, boterachtige smaak aan je perfecte shake te geven!

Meer te weten komen

Shake Versus Malt: De Overeenkomsten

De meeste ingrediënten zijn hetzelfde en de smaak en beide hebben een vergelijkbare hoeveelheid verzadigd vet, ongeveer 5 tot 6 g.

Zowel shakes als malts leveren een enorme hoeveelheid calcium en kleine hoeveelheden vitamine D en vitamine B-12.

Shake Vs Malt: De Verschillen

Zoals te zien is in de ingrediënten, is het belangrijkste verschil tussen shake en mout het gemoute melkpoeder dat wordt gebruikt in moutdranken.

Het gemoute melkpoeder is gemaakt van gemoute gerst en tarwekiemen en bepaalt daarom de smaak van moutdranken.

Om de shake en mout zo goed te laten smaken, is de hoeveelheid suiker en smaakstoffen wat hoog.

De gemiddelde milkshake bevat 55 tot 60 g suiker, terwijl mouten ongeveer 18 tot 25 g suiker bevatten.

Calorieën

Shake en mout hebben verschillende calorieniveaus vanwege het proces en het fixatieverschil.

Een milkshake heeft bijvoorbeeld ongeveer 350 calorieën, terwijl moutdranken minder ongeveer 230 bevatten.

Voedingswaarde

De moutdranken bevatten gemoute melkpoeder waardoor de drank iets heilzamer is dan alleen shakes. Het gemoute graan bevat eiwitten, foliumzuur, fosfor, riboflavine en andere essentiële vitamines.

Smaak

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het enige dat echt nodig is om een tijdloze shake versus een mout te maken, de toevoeging van gemoute melkpoeder aan het einde van het proces.

Dit betekent voor de smaak, kortom, om een rijkdom en een boterachtige soort wijziging aan de smaak aan te brengen. Het maakt de drank ook wat zoeter omdat, zoals je je misschien herinnert, het moutproces het zetmeel in de granen omzet in suikerniveaus.

Het aan de hete lucht drogende gedeelte van het proces zorgt ervoor dat deze in wezen geroosterde suikers worden, wat het punt is waar de zoute en overvloedige zoetheid in de smaak vandaan komt.

Recepten

Er zijn veel verschillende soorten recepten om milkshakes of malts te maken. Voor moutdranken brengt de toevoeging van gemoute melkpoeder al het onderscheid aan.

Mensen improviseren tegenwoordig de recepten om wat ze verkiezen als zoet- en smaakstoffen op te nemen. De milkshake kan worden gemaakt zonder ijs en in plaats daarvan gebruik maken van magere zuivelproducten om het aantal calorieën te verminderen.

Hier is een Malted Chocolate Shake-recept dat je thuis kunt proberen met je blender:

ingrediënten

  • 1 kopje volle melk
  • kopje gemoute melk
  • 1 pint chocolade-ijs
  • kopje chocolademelkpoeder
  • Gezoete slagroom, naar wens

Routebeschrijving

  1. Mix alle ingrediënten behalve de gemoute melk en slagroom in je blender gedurende 30-60 minuten, tot het niet helemaal klonterig is maar nog steeds behoorlijk dik.
  2. Voeg de gemoute melk toe en meng deze erdoor, maar meng niet te lang.
  3. Schenk het in je glas, garneer met slagroom en geniet!

Nadat je dit hebt geleerd over gemoute melkpoeder, hoewel het zeker geen gezondheidsvoedsel is, kan het een geweldige manier zijn om een beetje variatie toe te voegen aan je ochtendmaaltijdshake of om het gemakkelijker te maken om af te vallen!