Wat Is Een Heteluchtoven?

Sommigen van ons vragen zich misschien af wat een convectie magnetron is. Ja, het kookt of verwarmt voedsel, de meesten van ons herkennen dat. Maar er is een aanzienlijke kloof tussen een convectiemicrogolfoven en een magnetronoven, die we over het algemeen gebruiken.

Dit artikel zal u daarom inzicht geven in wat er zo speciaal is aan de heteluchtoven, inclusief de voor- en nadelen, met name veiligheidsmaatregelen die u moet nemen bij het gebruik van dit frequente, moderne fornuis.

De magnetron die we vaak gebruiken

In een staat waar productiviteit wordt benadrukt en workaholics in overvloed zijn, wordt de magnetron vaak gebruikt om voedsel te bereiden. En het is niet ongebruikelijk om dit alles-in-één apparaat toe te passen voor een snelle maaltijd om voedsel in korte tijd op te warmen of te koken. Gezien de beperkte tijd die beschikbaar is, is de magnetron onze beste vriend geweest in wat ons een snelle, eenvoudige maar bevredigende maaltijd zou geven na een lange dag werken.

De Manier Om Magnetronoven Werkt Met Convectie

De manier om magnetronoven werkt met convectie

Het gebruik van de beste magnetron om voedsel op te warmen of te koken houdt in dat voedsel wordt blootgesteld aan door elektromagnetische straling uitgezonden microgolven (in de frequentieselectie van 300 MHz tot 300 GHz) die op en neer springen, links en rechts en rondom en in lichamelijk contact komen met voedsel. Dit zorgt er vervolgens voor dat de watermoleculen in de voedseldeeltjes worden geactiveerd en thermische energie genereren, die vervolgens doorgaat met het snel opwarmen of koken van het voedsel.

Hoe heet en snel een heteluchtoven kan koken

Temperaturen waarbij het voedsel wordt opgewarmd of gekookt, verschillen van 35C tot 600C. In feite betekent de beste convectie magnetron niet dat deze sneller en gelijkmatiger zal opwarmen dan de concurrenten. Aangezien hoe snel het voedsel wordt opgewarmd of gekookt, niet alleen afhangt van het vermogen (wattage) van de magnetron, maar ook van de portie van het voedsel, de blootstelling van het oppervlak en het watergehalte van het voedsel.

Een complete kip wordt bijvoorbeeld langzamer gaar dan alleen een kippenvleugel of vergeleken met hetzelfde stuk vlees, maar dan in blokjes gesneden.

Magnetronoven Versus Convectiemagnetron: Wat Is Het Verschil?

Magnetronoven Versus Convectiemagnetron Wat Is Het Verschil

We weten inmiddels dat een magnetron het mogelijk maakt om voedsel snel op te warmen en te koken door middel van straling. Aan de andere kant betekent het simpele feit dat enthousiaste watermoleculen opwarmen of voedsel koken meestal dat regio’s met een hoger watergehalte sneller opwarmen of koken. Dit veroorzaakt ongelijkmatige verhitting.

En de bovenste laag van het voedsel krijgt meestal niet de gewenste bruining of knapperigheid, vooral niet die van vleesvellen (zoals goudbruine kippenvleugels) of broodkorstjes (zoals croissants of pizza’s). Koken door convectie laat anders toe!

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de convectie magnetron convectie als extra vorm van warmtetransport. Door een verwarmingselement en een ventilator die de lucht in de oven laat circuleren, wordt de warmte gelijkmatiger rond het voedsel verspreid. Dit kan bovenop stikstofmonoxide zijn, zoals in het vorige segment is uitgelegd. Vandaar dat de convectie-microgolfoven de combinatie zou zijn van zowel een magnetron als een convectie-oven.

De Voor- En Nadelen Van Een Convectiemicrogolf

De voor en nadelen van een convectiemicrogolf

Er moet toch iets goeds en slecht zijn aan de convectiemagnetron. Zo niet, waarom gebruikt niet iedereen (zoals elke persoon in de wereld) het nu? Waarom zijn sommige professionele koks erop uit om geen magnetron te hebben, of eigenlijk geen heteluchtmicrogolfoven? Je bent gewoon een slimme broek, nietwaar? Je hebt weer gelijk.

Pluspunten

De pro’s draaien meestal om het simpele feit dat uw oven momenteel een fornuis met dubbele functie is. Het verwarmt of kookt voedsel niet alleen snel en volledig zonder hete plekken, je kunt er ook absoluut koekjes, muffins en cupcakes mee bakken.

Gebruikers van deze convectie magnetron zijn nu in staat om een grotere verscheidenheid aan voedsel op veel verschillende manieren te bereiden, ervoor te zorgen dat het ontdooit, voedsel verwarmt, grillt of misschien braden en hun persoonlijke, gewenste resultaat bereikt

Er wordt geld bespaard omdat u het werk van twee kunt doen voor de kosten van één. Er wordt ook ruimte bespaard omdat u op dit moment geen ruimte nodig heeft voor een magnetron en een heteluchtoven.

Afhankelijk van het model hebben enkele convectiemicrogolfovens een voorprogrammeerbare bereiding in meerdere fasen. Dit houdt in dat het een allesomvattende, van wieg tot graf-oplossing is voor het bereiden van een compleet gerecht, terwijl overkoken wordt voorkomen en kostbare voedingsstoffen worden vernietigd. Voorbij zijn de dagen dat je de oven moet stoppen, het eten moet bekijken, de stroom moet repareren en de timer / aan-schakelaar weer moet inschakelen.

Dus als je bijvoorbeeld alleen voedsel wilt opwarmen of een paar nuggets wilt opwarmen, kies dan voor de magnetron-only stijl. Als je wilt dat je eten een gebruinde buitenkant heeft, zoals geroosterde aardappelen of groenten, kies dan voor de convectiemodus. En als je wilt dat je eten snel gaar is en ook dat heldere of gebruinde uiterlijk krijgt, kies dan beide manieren om tegelijkertijd te functioneren.

nadelen

De nadelen van een convectie magnetron zijn vergelijkbaar met die van een magnetron. Voor de meeste magnetronovens kan bijvoorbeeld slechts 1 gerecht tegelijk worden bereid. Dus hoewel voedsel sneller kan worden gekookt, kan een persoon meer tijd hebben om voedsel te bereiden in vergelijking met een ander die meerdere gerechten tegelijk boven het fornuis kan bereiden.

Bovendien heeft de normale heteluchtoven een beperkte afmeting, waardoor de grootte van het te koken voedsel wordt beperkt. Een grote kalkoen past bijvoorbeeld mogelijk niet in een heteluchtoven.

Aangezien voedsel heel snel kan worden gekookt, moet een persoon ook het voedsel in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het niet gaar kookt. Dit is met name het geval als een persoon nog niet eerder een specifiek gerecht samen met de convectiemagnetron heeft gekookt. Vervolgens zou men dit echter kunnen tegengaan door gebruik te maken van een timer of voorprogrammeerbare functies.

Beveiligingsopmerkingen

Hoe handig de heteluchtoven ook is, er zijn enkele voorzorgsmaatregelen die we moeten nemen om letsel en ongelukken te voorkomen.

Vermijd in de eerste plaats het gebruik van metalen en vooral scherpe metalen voorwerpen in de heteluchtoven. Dit kan vonken of vonken veroorzaken, dus brandgevaar. Dit omvat metalen vorken, lepels en folie die bleek te worden geborsteld met een puntig uiteinde.

Ten tweede, zorg ervoor dat de container of het bord dat wordt gebruikt om het voedsel in de convectie magnetronoven te bewaren, gecertificeerd is voor de magnetron. Niet alle materialen zijn magnetronbestendig. Metaal is natuurlijk uit. Sommige kunststoffen zijn evenmin magnetronbestendig en dreigen te smelten en gevaarlijke gassen te genereren. Meestal wordt porselein of glas gebruikt. Vraag het bij twijfel. Of gebruik een geheel andere kom of bord, bij voorkeur een waarvan u zeker weet dat deze in de magnetron kan.

Last but not least: kook je eten niet in een gesloten bak of vacuüm. U betaalt bijvoorbeeld voor de container met een deksel, maar sluit deze niet luchtdicht af. De verrukking van watermoleculen creëert een plotselinge hoge druk die een kleine explosie van hun voedsel in de oven zou kunnen veroorzaken. Dit bestaat uit het koken van ongebroken eieren, die vervolgens stoom in de schaal strikken. December zag zelfs een tiener die permanent blind werd aan één oog nadat een ei dat ze in de magnetron had gekookt, in haar gezicht ontplofte toen ze het uitvoerde.