Wat Is De Deal Met Honing En Gemalen Natuurlijke Koffie?
Koffie Feiten

Wat Is De Deal Met Honing En Verpulverde Natuurlijke Koffie?

Heb je ooit een nieuw soort koffie opgemerkt toen je naar je plaatselijke coffeeshop ging? Nou, het is niet zo nieuw, maar wel een die vaak onopgemerkt blijft. Ik heb het natuurlijk over honing en natuurlijke koffiepulp.

Veel koffiedrinkers weten niet wat deze koffie is, ondanks zijn toenemende populariteit. Maar elke echte koffieliefhebber zou op zijn minst een beetje moeten begrijpen van alle soorten koffie.

Gebruiken Ze Echt Honing?

Er zit geen honing in de koffie. Honing verwijst naar hoeveel slijm er nog op het perkament van de koffie zit. Hoe meer er over is, hoe meer honing de koffie heeft.

De honing en gemalen natuurlijke koffie is een nieuw proces voor het produceren van koffie dat in veel opzichten verschilt van veel van de traditionele koffieverwerkingsmethoden, zoals het natte proces.

Hoe Wordt Het Gemaakt?

Tijdens dit natuurlijke proces verwijdert een ontpulper de schil en het vruchtvlees van de koffie, maar laat het slijm achter. Als de koffie droogt, blijft het slijm op de koffie achter.

Coffee Bean Anatomy door seattlecoffeeworks.com

De ontwikkeling van dit proces was ingegeven door de wens om net als het natte proces een schoon cupping-profiel te creëren.

Het proces streeft naar een schoon cupping-profiel. Je kunt ook unieke smaken maken door de hoeveelheid pulp of slijm die na de bereiding op de bonen achterblijft te veranderen.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Dit is waar veel koffieliefhebbers de voorkeur aan geven. Ze geloven dat het de natuurlijke smaken van koffiebonen naar voren brengt zonder interferentie van het bereidingsproces.

The Honey Process Chart door SeattleCoffeeWorks.com

Drie Milieuvoordelen Van Verwerking Van Honing En Pulp

We zijn tegenwoordig meer bewust van het milieu. Het is een geweldige zaak! Veel landen gebruiken nu deze nieuwere methode om koffie te produceren.

1. Vermindering Van Watervervuiling

Bij de natte bereiding van koffie komt veel afvalwater vrij. Dit resulteert in veel afvoer naar lokale stromen. Dit water bevat veel azijnsuiker, die niet op natuurlijke wijze kan worden afgebroken.

Deze hoge niveaus van azijnsuikers veroorzaken bacteriegroei in lokale beken en rivieren die schadelijk zijn voor mens en dier.

Bij de honing- en pulpmethode wordt minder water gebruikt, waardoor de kans op verontreiniging van het lokale watersysteem kleiner is.

2. Waterbesparing

Je hebt geen water nodig als je de natuurlijke pulpmethode gebruikt. Dit vermindert het waterverbruik bij het bereiden van koffie.

Dit kan vooral handig zijn in drogere gebieden waar koffie wordt geproduceerd. Het laat meer water over voor planten, dieren en mensen om te gebruiken.

3. Economische Voordelen

Dit proces is goedkoper dan de traditionele manier om de koffiepulp te extraheren.

Het resultaat is een koffie die kosteneffectiever is om te produceren, wat betekent dat het eindproduct ook goedkoper moet zijn om te kopen. Natuurlijk heeft de markt ook invloed op de kosten. Dit proces heeft veel economische voordelen die niet kunnen worden genegeerd.

Dat Is Allemaal Geweldig, Maar Hoe Zit Het Met De Smaak?

Koffie die met dit proces wordt geproduceerd, heeft de neiging om een veel zoetere smaak te hebben in vergelijking met andere methoden. Je merkt een zoete smaak met een vleugje fruit in de laatste kop en een zoetere en zure afdronk.

De hoeveelheid slijm in de koffie bepaalt de zoetheid van de koffie. Sommige koffiezetapparaten houden zoveel mogelijk van het slijm vast, terwijl andere het eraf wassen. Hoe hoger het honinggehalte, hoe zoeter het zal zijn.

Ik denk dat je zult merken dat de smaak helder en zoet is en een waar genot om van te genieten.

Honing en natuurlijke koffiepulp is gewoon een andere manier om koffie te zetten en klaar te maken om te zetten. Het is ook milieuvriendelijk en heeft veel economische voordelen.

Het smaakt ook nog eens heerlijk. Deze natuurlijke manier van koffiezetten is heerlijk als je van een kopje met een zoete smaak houdt.

De volgende keer dat u naar de coffeeshop gaat, let dan op honing en natuurlijke koffie. Misschien ontdek je wel een nieuwe koffie waar je dol op bent.