Top Lokale Desserts Die Wereldwijd Populair Zijn Geworden

Een fluitje van een cent is niet genoeg om het leven beter te maken. De kunst van het zoetwaren is door de eeuwen heen door mensen beoefend. Recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven, evoluerend en hervormd zodat iedereen kan genieten van dezelfde heerlijke lekkernij.

Wist je dat veel van de meest populaire desserts over de hele wereld ooit lokale recepten waren? Hier vind je de lijst met de desserts waar veel mensen dol op zijn en ontdek je waar ze vandaan komen:

Lokale Desserts Die Wereldwijd Populair Werden

Sacher-Torte Taart

Dit dessert heeft de harten veroverd van vele patissiers over de hele wereld. Het recept is simpel: een chocoladebiscuit in drie lagen gesneden, waartussen abrikozenjam wordt uitgesmeerd. Veel koks glazuren de taart met een mengsel van hete boter en gesmolten cacao nibs van hoge kwaliteit.

Wist je dat 5 december een nationale Sacher-Torte-dag is in de VS? Jarenlang werd deze cake echter beschouwd als een lokaal Oostenrijks dessert.

Franz Sacher, een Oostenrijkse banketbakker, vond het in 1883 in Wenen uit. Op 16-jarige leeftijd creëerde Sacher het recept voor de wereldberoemde cake voor prins Metternich. Het was zo lekker dat het een populair dessert werd.

Pavlova

Russische ballerina’s staan over de hele wereld bekend om hun schoonheid, gratie, elegantie en verfijning. Ze hebben een subtiele, verfijnde charme die moeilijk te weerstaan is.

Veel kunstenaars beschouwen hen als muzen en inspiratiebronnen. Zo werden de vroege werken van Pablo Picasso geïnspireerd door de schoonheid van zijn eerste vrouw, Olga, die een Russische ballerina was.

Kunst kent vele verschijningsvormen en zoetwaren is daar één van. Gebiologeerd door de schoonheid van Anna Pavlova, heeft een onbekende chef-kok uit Nieuw-Zeeland een dessert naar haar vernoemd. De lichte, luchtige meringue deed denken aan de jurken die ballerina’s droegen.

Pavlova was jarenlang een onderdeel van de Nieuw-Zeelandse en lokale keuken. Tegenwoordig vind je variaties op dit dessert in elke banketbakkerij over de hele wereld.

Tiramisu

Til me op, zegt de naam van het dessert. Door de combinatie van de lichte en malse mascarpone en de savoiardi kan het voelen alsof je door de lucht vliegt.

Tiramisu is uitgevonden in Veneto en is al tientallen jaren een populair Italiaans dessert. Maar tegenwoordig is het populair over de hele wereld. Er zijn veel variaties op deze cake. Veel koks gebruiken biscuitgebak als alternatief voor savoiardi, of voegen er koffie of cognac aan toe.

Omdat het gemakkelijk te bereiden en tegelijkertijd erg lekker is, is dit dessert enorm populair geworden en wordt het in veel landen op de eettentjes geserveerd.

Appeltaart

Sommige desserts kunnen zo elegant zijn als Sacher of Pavlova en mogen alleen bij speciale gelegenheden worden gegeten. Maar er zijn desserts waarvoor geen speciale gelegenheid nodig is.

Appeltaart herinnert de meesten van ons aan onze kindertijd en ons ouderlijk huis. De geur van hete korst en kaneel wordt altijd geassocieerd met liefde en gezelligheid. Elke familie heeft waarschijnlijk zijn eigen recept voor dit heerlijke dessert.

Appeltaart is zo populair over de hele wereld dat het moeilijk is om de geschiedenis ervan terug te vinden. Veel mensen geloven dat het recept uit de VS komt

Geoffrey Chaucer, de vader van de Engelse literatuur en auteur van het appeltaartrecept, is het origineel. Het dateert uit 1381. Het was eeuwenlang een populair Engels dessert.

Tegenwoordig is het een goede traditie geworden voor veel gezinnen, ongeacht hun nationaliteit. Veel mensen over de hele wereld zijn verliefd op appeltaarten.

Softijs

Het meest multinationale dessert is natuurlijk ijs. Het is verbazingwekkend om de verscheidenheid aan beschikbare smaken te zien: vanille-ijs, popcorn en meer. De meeste mensen hebben dit dessert waarschijnlijk ooit in hun leven geprobeerd.

De geschiedenis van ijs is verrassend lang. Dit dessert is uitgevonden voordat de Engelse taal ontstond. Kun je je dit voorstellen?

Er wordt aangenomen dat in 200 voor Christus in China het eerste soort ijs werd gemaakt. Toen het mengsel van rijst, melk en sneeuw bevroren was, ontstond het dessert.

Van 618 tot 97 na Christus had koning Tang in Shan al 94 ijsmannen die een ijsachtig gerecht maakten. De ingrediënten die ervoor werden gebruikt waren buffelmelk, meel en kamfer.

Hierna zijn vele eeuwen verstreken en tegenwoordig is ijs niet alleen een Chinees dessert. Gelukkig hebben mensen over de hele wereld het geluk dat ze het in de dichtstbijzijnde winkel kunnen kopen of het zelf kunnen maken. Maar slechts enkelen van ons weten dat het aanvankelijk een onderdeel was van de Chinese keuken.