Beste Koolstofstalen Wok Om Te Kopen In Oktober 2022

Meer dan 2000 jaar geleden, tijdens de Han-dynastie, wordt aangenomen dat wokken voor het eerst zijn uitgevonden in China.

Sindsdien staat deze kookpan centraal in de Aziatische keuken en wordt hij gebruikt voor het bereiden van enkele van de lekkerste en gezondste maaltijden die er zijn!

Er zijn veel soorten wokken op de markt, van roestvrij staal tot gietijzer. De meeste mensen kiezen er echter voor om de wokken van koolstofstaal te kopen als ze maar één optie hebben. Wil je weten waarom?

De bestverkochte wok van koolstofstaal warmt snel op en houdt hem tijdens het koken op de juiste temperatuur. Wokken van koolstofstaal zijn goedkoper dan andere typen, maar ze presteren soms even goed of beter dan andere.

Ben je benieuwd naar deze woks Goed!

Dit artikel beantwoordt al je vragen over wok van koolstofstaal!

Snelle Vergelijking Van 3 Beste Koolstofstalen Woks

Beste Beoordelingen Van Koolstofstalen Wok

1. Blauwe Koolstofstalen Wok

Een van de meest populaire woks voor thuiskoks is de blauwe koolstofstalen wok.

Je vraagt je misschien af wat is er met de kleur blauw in het bijzonder, toch?

Blauwing is eigenlijk een oppervlakteverhardende behandeling om staal corrosiebestendiger te maken. Hierdoor is kookgerei beter bestand tegen corrosie en kan het snel op hoge temperaturen komen.

De Blue Carbon Steel Wok van made.in is een bekroonde wok omdat hij de beste heavy-duty wok van Good Housekeeping is . Terwijl de meeste woks op de markt 1,25-1,50 millimeter dik zijn, heeft made.in wok maar liefst 2 millimeter dikte! De pan is ontworpen om hoge hitte te weerstaan en is ovenbestendig tot 1200 graden Fahrenheit.

Liever een wok met platte bodem of een ronde wok?

Een wok met platte bodem kan zelfs stabieler zitten dan zijn ronde tegenhanger! Met een diameter van 32 cm is de made.in wok de beste wok met platte bodem die op elke kookplaat kan worden gebruikt.

Uitgelichte functies

  • Omdat het een wok met platte bodem is, kan hij op elk fornuis staan.
  • Omdat de wok dikker is dan de meeste andere pannen, kan hij meer hitte aan.
  • U kunt de handgreep comfortabel vasthouden tijdens het werken.
  • Door het materiaal van koolstofstaal wordt het seizoen sneller dan bij gietijzer.

Bottom Line

Hoewel dit kookgerei sneller klaar is dan gemiddelde pannen, komt het niet voorgekruid aan. Je zult dus wat werk moeten verzetten voordat je er voor de eerste keer in kookt. Daarna wordt de wok alleen maar beter met de tijd!

2. KYTD 32 Cm Koolstofstalen Wok

Roerei is een heerlijk ontbijt om je dag mee te beginnen.

Wanneer het ei aan de pan blijft kleven en bruin begint te worden, kan het een nachtmerrie worden waarin niemand wakker wil worden.

Voor tijden als deze is KYTD Carbon Steel een perfecte oplossing. Dit kookgerei heeft een unieke visschubvorm in de pan, waardoor het ideaal is voor het maken van fajita’s, roerei en het roerbakken van groenten.

Veel Chinese recepten vragen om sudderen en het afdekken van de gerechten tijdens het koken. KYTD-wok heeft een glazen deksel om u te helpen de status van uw kookproces te controleren.

Overweegt u om over te stappen van een keramisch fornuis naar inductie?

Het goede nieuws is dat je deze wok op keramische, elektrische, gas- en inductiefornuizen kunt gebruiken, omdat hij compatibel is met allemaal! KYTD biedt gratis een hoogwaardige houten spatel om uw kookervaring nog aangenamer te maken.

Uitgelichte functies

  • De pot kan met behulp van de ophangring heel gemakkelijk worden opgeborgen.
  • Compatibel met meerdere kachels, het is een aankoop die het waard is om aan te besteden.
  • Met een glazen deksel bovenop zie je de voortgang van je kookproces.
  • De unieke visschubben in de pan zorgen voor nog meer smeuïgheid.

Bottom Line

KYTD wok geeft je het voordeel dat het hele oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd. Je moet je eten op middelhoog tot laag vuur koken. Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het voedsel blijft plakken.

3. Traditionele, Met De Hand Gehamerde Pow Wok Van Koolstofstaal

Wilt u traditionele Chinese gerechten bij u thuis maken?

Wat is een betere manier om dat te doen dan koken op een handgemaakte Chinese wok!

De Lawei koolstofstalen pow wok wordt op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt door vakmensen in Guangdong, China. Deze koekenpan van koolstofstaal weegt 204 kg, is 3 mm dik en gemaakt van materialen van professionele kwaliteit. Deze Chinese wok is perfect om te stomen, koken en frituren.

Een van de grootste nadelen van koken op hoog vuur is dat het handvat van het kookgerei te heet wordt om aan te raken.

Lawei heeft een houten handvat waardoor de pannen lang koud blijven. De 36 cm lange steel heeft een gat aan de onderkant zodat je de pannen kunt opbergen door ze in het afdruiprek te hangen.

Wil je de pow wok er op zijn best uit laten zien?

Gebruik voor het reinigen altijd heet water en een keukenborstel in plaats van afwasmiddel/schuurmiddel.

Uitgelichte functies

  • Deze koekenpan heeft minder olie nodig dan gietijzer om te koken.
  • Zonder chemische coating is het een veiligere optie om voor gezinsleden te koken.
  • Je kunt deze pan gebruiken om te stoven, stomen, koken en frituren.
  • Het blauwe staal komt tevoorschijn wanneer het kookgerei tot hoge temperaturen wordt verwarmd.

Bottom Line

Als je de pan goed kruidt, zal er in de toekomst geen roest ontstaan. Als u vergeet de pan goed te kruiden, gebruik dan een schuurmiddel en schrob het om eventuele roest te verwijderen. Kruid de pan vervolgens goed voor het koken.

4. Joyce Chen 22-0040, Pro Chef Wok Met Platte Bodem

Een wok van koolstofstaal kan verschillende diktes in zijn lichaam hebben.

Een dikte van 1,50 millimeter is bijvoorbeeld goed genoeg om je huishoudelijke taken te doen. Joyce Chens professionele wok met platte bodem in koolstofstaal zal je verbazen met zijn dikte van 2 millimeter!

Deze koekenpan van 36 cm heeft niet alleen een dik lichaam, maar heeft ook een koelblijvend Phenolic-handvat dat het gemakkelijk maakt om de pan comfortabel vast te houden. De antiaanbaklaag is versterkt door Excalibur en is bestand tegen het gebruik van metalen gereedschap.

U wilt uw kookgerei ook na jarenlang gebruik behouden.

Zorg ervoor dat u de pan niet als voedselcontainer gebruikt om vlekken op het oppervlak te voorkomen. Het wordt sterk afgeraden om staalwol/schurende reinigingsmiddelen te gebruiken voor het reinigen. Gebruik in plaats daarvan heet zeepsop en een vaatdoek.

Uitgelichte functies

  • Met een diameter van 36 cm is de koekenpan een standaardmaat voor normaal koken.
  • Met Excalibur-versterkte anti-aanbaklaag is de binnenkant van de pannen robuust.
  • Een long-stay-cool fenolische handgreep zorgt voor een veilige grip.
  • Het kan ook worden gebruikt met metalen gereedschappen.
  • Joyce wok heeft een dikte van 2 millimeter. Dit is commerciële kwaliteit.

Bottom Line

U kunt de pan wassen in warm water met een mild schoonmaakmiddel om het meeste vuil te verwijderen. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kunt u een mengsel van bleekmiddel en zuiveringszout gebruiken.

5. Helen Chens Aziatische Keuken Wok Met Platte Bodem

5 Helen Chens Aziatische keuken Wok met platte bodem

Je weet dat het serieus wordt als een Aziatische culinaire expert kookaccessoires voor thuiskoks begint te ontwikkelen!

Maak kennis met Helen, een kookboekauteur en ontwikkelaar van Helens Asian Kitchen-lijn, die vastbesloten is om het koks over de hele wereld gemakkelijk te maken. Helen Chens Asian Kitchen Flat Bottom Wok, gemaakt van 1,6 millimeter koolstofstaal, is een andere geweldige uitvinding in haar keukenlijn.

Deze koolstofstalen wok met deksel heeft een bamboe handvat dat hittebestendig is. Het zorgt voor een snelle warmteterugwinning voor een geweldige kookervaring. Het kookgerei is duurzaam, maar licht genoeg om gemakkelijk mee te nemen. De wok wordt geleverd met een ophangring aan het houten handvat. Hierdoor is het gemakkelijk op te bergen.

De grootste angst van een beginnende kok is spatten tijdens het koken.

Met dat in gedachten heeft Helen deze koekenpan ontworpen met een hoog gewelfd deksel om spatten helemaal te voorkomen!

Door de platte bodem is hij gemakkelijk op elk fornuis te plaatsen. Deze pan kan worden gebruikt op inductie, elektrische en gaskookplaten.

Uitgelichte functies

  • Bij dit kookgerei krijg je een bamboe spatel van 33 cm en een receptenboekje gratis.
  • Met een platte bodemstructuur past de koekenpan goed op elke kookplaat.
  • Door de hittebestendige bamboe handgreep is deze pan gemakkelijk vast te houden tijdens het koken.
  • Een hoog gewelfd deksel voorkomt spatten en houdt de warmte perfect vast.

Bottom Line

De pan moet goed gekruid zijn voordat je gaat bakken of schroeien. De wok wordt bij elk gebruik meer antiaanbak en gladder. Als het goed gekruid is, gaat het lang mee.

6. Koolstofstalen Wok Voor Elektrisch

Heb je ooit gewenst dat je mooi kookgerei zou hebben, zodat je die YouTube-video’s kunt maken?

Souped Up Recipes, een YouTube-kanaal dat elke week traditionele Chinese recepten deelt, heeft je gedachten gelezen en de beste kookwok voor jullie gebracht! Met een diameter van 32 cm heeft de koolstofstalen wok een vlakke bodem die comfortabel past op elk fornuis, inclusief inductie, elektrisch, gasfornuis en andere warmtebronnen.

Je kunt de verleiding niet weerstaan om tijdens het koken om de paar minuten naar je favoriete gerecht te kijken.

Ik ook niet!

Een probleem met deksels is echter dat ze behoorlijk heet worden als ze op de pan zitten. Dus ik moet of een want zoeken, of lichte brandwonden aan mijn vingers riskeren.

Daarom wordt deze wok met platte bodem geleverd met een prachtig houten deksel dat zelfs tijdens het koken koel blijft. Samen met het deksel krijg je een metalen lepel bij de verpakking om je te helpen comfortabel te roeren.

Uitgelichte functies

  • Het is compatibel met alle warmtebronnen en kan dus op alle kookplaten worden gebruikt.
  • Samen met de pan krijg je voor het gemak een metalen spatel en een houten deksel.
  • Omdat hij vrij licht is, warmt de wok behoorlijk snel op.
  • Het heeft een unieke gedrukte gehamerde textuur waardoor het opvalt.

Bottom Line

Kookgerei wordt niet voorgekruid geleverd. Maar maak je geen zorgen! Maar maak je geen zorgen! Souped up Recipes heeft een link naar hun YouTube-kanaal geplaatst, waar je een gebruikershandleiding kunt vinden over hoe je je kookgerei op de juiste manier kunt kruiden en verzorgen.

7. ZhenSanHuan Handgehamerde Ijzeren Wok

7 ZhenSanHuan Handgehamerde ijzeren Wok

Weet je wat zo speciaal is aan een met de hand gehamerde koolstofstalen wok?

Een gehamerd oppervlak absorbeert minder olie dan gewoon kookgerei. Zo heb je volledige controle over de ingrediënten van je eten.

De markt biedt u misschien namaakproducten die niet zoveel inspanning vergen, maar ZhenSanHuan is zo authentiek als maar kan. Om dit specifieke model te maken, moet een ervaren vakman 12 verschillende processen doorlopen die ongeveer 36000 keer moeten worden gehamerd. U krijgt een antiaanbaklaag zonder dat u hoeft te schilderen of te coaten.

Wacht wat?

Zeiden we niet net dat het een anti-aanbaklaag was zonder teflon of een ander type coating?

Je hoort het eigenlijk goed!

ZhenSanHuan-wok krijgt meer anti-aanbak bij regelmatig gebruik . De binnenkant bevat actief ijzer dat een oxide-beschermende laag afgeeft die de wok beschermt en anti-aanbak maakt.

Meer over het goede nieuws: dit is een voorgekruide wok van koolstofstaal die geen speciale behandeling/kruiden nodig heeft voorafgaand aan het koken.

Deze pan heeft een diameter van 2,5 millimeter en is geschikt voor gebruik op vlakke oppervlakken of direct op kookplaten.

Uitgelichte functies

  • Zonder verf/coating op het oppervlak, is het een veiligere optie om te kiezen.
  • Het geleidt warmte snel omdat het een Chinese wok is die met de hand is gehamerd.
  • Kookgerei absorbeert minder olie en geeft je meer controle over je voedselingrediënten.
  • Het is voorgekruid, zodat je meteen kunt beginnen met koken.

Bottom Line

IJzer roest als het in water wordt gedaan. Dus. probeer zo snel mogelijk te drogen. Je wilt het niet voor lange tijd gebruiken, zodat je een dun olielaagje op het oppervlak kunt vegen.

8. Norpro 10-delige wokset

Als je alles wat je nodig hebt in één pakket hebt, waarom zou je dan ergens anders zoeken?

De Nopro 10-delige Wokset is gemaakt voor diegenen die hun roerbakken willen verbeteren. Het 10-delige pakket bevat een wok, omkeerbare branderring, deksel, draaier, pollepel, tempura-rek, 1 paar kookstokjes, stoomrooster, 10 paar eetstokjes en een receptenboek-ingang.

Norpro werkt goed op gasfornuizen. De beste elektrische wok is Norpro als de branderring wordt gebruikt om de wok goed op zijn plaats te houden. De staalkleurige wok heeft een diameter van 36 cm en trekt niet krom door de gelijkmatige warmteverdeling over het oppervlak.

Maakt u zich zorgen over de roestgevoelige aard van koolstofstalen woks?

Om dat voor u op te lossen, heeft Norpro een industriële machineoliecoating op het oppervlak aangebracht. Voor het eerste gebruik het oppervlak goed schrobben met staalwol en de olielaag wegkrabben. Je kunt het oppervlak vervolgens met olie kruiden (pindaolie is een goede keuze, omdat het hoge rookpunten heeft) voordat je begint met koken.

Uitgelichte functies

  • Deze wok kan gebruikt worden op elektrische en gasfornuizen.
  • Alles wat je nodig hebt om te wokken krijg je met het Norpro 10-delig Pakket
  • Een branderring wordt gebruikt om de warmte gelijkmatig te verdelen.
  • Er kan een deksel aan het kookgerei worden toegevoegd om uw voedsel tijdens het koken veilig te houden.

Bottom Line

Week de wok voor het kruiden in heet zeepsop. Verhit vervolgens de wok op hoog vuur en voeg olie met een hoog rookpunt toe aan de wok. Zet het vuur lager en kook het mengsel ongeveer 15 minuten.

9. Eastman Outdoors 37212 Wokkit

Wil je het feest naar buiten brengen?

Voor koks die van koken onder de blote hemel houden, presenteert Eastman Outdoors een Carbon Steel Wok Kit die perfect is voor frituren, roerbakken, smoren en braden!

Deze kit wordt geleverd met een wok van 56 cm en een Big Kahuna-brander van 65.000 BTU. Het heeft ook verstelbare poten. Je kunt de poten zo plaatsen dat het gemakkelijker is om een grotere pan te gebruiken om te koken, of je kunt een geweldige wokervaring hebben waar en wanneer je maar wilt.

De brander van dit specifieke model werkt met een propaantank van 9 kg en versnelt je kooktijd met een flinke marge. Door de hoge temperatuur van de brander kook je vrij eenvoudig authentieke Aziatische gerechten.

Ben je bang dat je eten verbrandt op deze opstelling?

Niet als er een verstelbare hendel is voor de vlam om je te helpen!

De brander is voorzien van een AccuZone-thermometer van 30 cm die helpt om de juiste temperatuur van de wok te behouden. Het is 75% efficiënter dan de industrienormen en gebruikt minder propaan, terwijl het toch een geweldige kookervaring biedt.

Uitgelichte functies

  • Dankzij de verstelbare poten kan hij grote pannen en woks vasthouden.
  • Door de diepe holle structuur is het kookgerei geschikt om te roerbakken/frituren.
  • Dit pakket bevat een roestvrijstalen woklepel, spatel en een lepel.
  • Er is een AccuZone-thermometer van 30 cm beschikbaar om de juiste temperatuur te behouden.

Bottom Line

De handvatten van de wok worden behoorlijk heet tijdens het koken. Het is het beste om de wok niet met uw blote handen aan te raken. Het is een wok van 56 cm breed en mag niet worden opgetild om voedsel te roeren. Roer het voedsel door met de lepel/patula die bij het kookgerei is geleverd.

10. Mauviel Gemaakt In Frankrijk MSteel Black Steel Wok

Op zoek naar het beste werk voor een kachel met glazen blad?

Mauviel MSteel Black Steel Wok is compatibel met alle soorten kookplaten, inclusief inductie en glazen kookplaten.

De wok is gemaakt van extra dik 1,2-3 mm zwart staal . Dit dikke materiaal zorgt ervoor dat het staal bestand is tegen hoge temperaturen en kan daarom worden voorverwarmd tot de gewenste temperatuur.

Heb je het geduld niet voor de tijd die nodig is om een wok op smaak te brengen?

Geen probleem! Mauviel is uitgerust met bijenwas om het oppervlak te beschermen. Dit bespaart u tijd en maakt het seizoen sneller dan u misschien denkt.

Gebruik een papieren handdoek om het oppervlak schoon te maken. Gebruik vervolgens een papieren handdoek om het oppervlak af te vegen. Breng vervolgens smaakloze olie aan op de bodem en laat deze vijf minuten op de kookplaat staan. Laat de pan drogen voordat je de olie weggooit. Herhaal deze stappen voor de tweede keer en de pan is klaar voor gebruik!

Uitgelichte functies

  • De pan is gemaakt van extra dik staal en kan een leven lang mee.
  • Het kruiden van de pan kost minder tijd dankzij de bijenwascoating.
  • Het is bestand tegen hoge temperaturen, dus je kunt het opwarmen voor aanbraden.
  • Je kunt deze pan op alle kookplaten gebruiken, inclusief glasplaat en inductie.

Bottom Line

Na het kruiden zie je aan de onderkant een zwarte laag. Probeer die laag NIET te verwijderen, omdat er een antiaanbaklaag bovenop ontstaat. Gebruik in plaats van afwasmiddel een zachte spons en heet water om het kookgerei schoon te maken en droog het na elk gebruik goed af.