Iced Caramel Macchiato Recept. Zit Deze Zomer Lekker Te Nippen
Hoe te brouwen?

Iced Caramel Macchiato

Iced Caramel Macchiato

Mmmmm, de geliefde caramel macchiato. Wie houdt er niet van een zoete en romige karamel macchiato? !

Ok, dat is een strikvraag. Mijn kamergenoot. Mijn kamergenoot houdt niet van caramel macchiato’s! Als je in de 98% zit en de verrukkingen van dit drankje kunt bevestigen, blijf dan lezen, mijn vriend.

Deze koffiehuisklassieker kan je thuis maken met de simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan. Binnen een paar minuten nip je van je zorgen en hoef je niet eens je pjs te verlaten.

Laten we eerst definiëren wat een Caramel Macchiato is.

Het is een gelaagde espressodrank van vanillesiroop, koude melk, espresso (of sterk gezette koffie) en karamelsaus. De traditionele Macchiato heeft geen slagroom, maar ik raad aan om tegen de trend in te gaan.

Je Hebt Nodig

  • 227 g Instant espresso of sterk gezette koffie
  • Ijs
  • 57 g vanillesiroop
  • Kopje melk naar keuze (ik gebruikte volle melk)
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • Slagroom (optioneel)
  • 8 tot 157 g glazen

instructies:

Voorbereiding: zet koffie, laat afkoelen en vul elk kopje met ijs.

Elke kop moet 28 gram vanillesiroop bevatten.

Giet vervolgens voorzichtig 113 g melk in elk.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Plaats de espresso/cafeïne in het midden van de melk.

Werk af met slagroom en een flinke scheut karamelsaus.

Caramel Macchiato

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Deze zoete koffiehuisklassieker wordt thuis gemaakt met eenvoudige ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt staan.

Ingrediënten

  • 227 g Instant espresso of sterk gezette koffie
  • Ijs
  • 57 g vanillesiroop
  • Kopje melk naar keuze (ik gebruikte volle melk)
  • 2 eetlepels karamelsaus
  • Slagroom (optioneel)
  • 8-157 g glazen

Instructies:

  1. Zet koffie en laat afkoelen
  2. IJs elke kop
  3. Voeg 28 g vanillesiroop toe aan elk kopje en giet dan voorzichtig 113 g melk in elk kopje
  4. Plaats de espresso/cafeïne in het midden van de melk
  5. Top met slagroom en een flinke scheut karamelsaus

Voedingsinformatie: Opbrengst: 1
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 240 Totaal vet: 7 g
Categorie: Hoe te brouwen

  • Hoe te brouwen?

    Wat is een “breve”? Als je fan bent van het lichte en luchtige gevoel van schuim bovenop een espresso, dan zul je deze nieuwe manier om een latte, breve-stijl te maken geweldig vinden.

  • Hoe te brouwen?

    Heb je weinig tijd? Het recept voor een mokka-smoothiekom van deze ochtend zal voor jou werken.

  • Hoe te brouwen?

    Ben je dol op latte?