Hoe Je Van Koffie Houdt. 4 Redenen Waarom Mensen Het Niet Doen + Hoe Ze Te Repareren 2022

Hoe Je Van Koffie Houdt. 4 Redenen Waarom Mensen Niet Van Koffie Houden En Hoe Ze Te Verhelpen

Laatst bijgewerkt

Er zijn veel goede redenen om koffie te willen drinken. Denk aan de volgende gezondheidsvoordelen.

  • Verminderd risico op diabetes type 2
  • Verminderd risico op de ziekte van Alzheimer
  • Verminderd risico op de ziekte van Parkinson
  • Verminderd risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen
  • Verminderd risico op colorectaal carcinoom
  • Verminderd risico op multiple sclerose

Dan is er de eindeloze energie die koffie biedt.

Vergeet de sociale kant niet. Ik bedoel, met hoeveel eerste dates zijn er begonnen. Wil je een kopje koffie drinken?

Het is oké om niet van koffie te houden. Sommige mensen zijn niet zo gepassioneerd door koffie als Manny Delgado, de jonge romanticus.

Over het algemeen worden degenen die niet van koffie houden verdeeld in 4 kampen:

  1. Te bitter, of de smaak is niet jouw ding
  2. Maakt ze te zenuwachtig
  3. Te duur
  4. Net alsof je anders bent

Leren hoe je van koffie houdt, verschilt afhankelijk van in welk(e) kamp(en) je zit!

Reden 1: Te Bitter, Of Niet Lekker Van Smaak

De meeste mensen die niet van koffie houden, zeggen dat het vanwege de smaak is. Vooral koffie is gewoon te bitter. Ze geven de voorkeur aan thee of warme chocolademelk als ze coffeeshops bezoeken.

Als je geen koffie drinkt omdat je de smaak niet lekker vindt, zijn er een paar manieren om het te overwinnen.

Oplossing 1: Blijf Bij Een Lichte Of Blonde Branding

Hoe langer koffiebonen branden, hoe rokeriger en bitterder ze worden. Je krijgt een van nature zoetere, helderdere kop koffie als je je houdt aan lichtere en blondere branding.

Afrikaanse koffie is mijn favoriete lichte branding. De Ethiopische koffie van Stone Street Coffee Company is helder en vol van smaak zonder enige bitterheid.

Probeer dit in plaats daarvan als je niet van bittere koffie houdt
, lichte, fruitige Ethiopische gebrande Stone Street Coffee

Oplossing 2: Verander Je Voorbereiding

De onaangename, bittere smaak komt van specifieke zuren die uit de koffieboon worden gewonnen. Deze zuren zijn een van de 3 belangrijkste soorten verbindingen die worden geëxtraheerd, en het zijn de laatste die worden geëxtraheerd, zoals de afbeelding hieronder laat zien.

Extractiesnelheden variëren per verbinding die wordt geëxtraheerd.

Om je koffie minder bitter te laten smaken, wil je de extractie stoppen voordat je die organische zuren uit de boon trekt. Dit kan op verschillende manieren:

  1. Laat je koffie niet te lang trekken. Kortere contacttijden tussen warm water en grond betekent minder afzuiging
  2. Gebruik koeler water (hoe heter het water, hoe sneller de extractie)
  3. Gebruik een grovere maling (grove maling heeft een kleiner oppervlak, wat het contact minimaliseert en de extractie vertraagt)

Geniet van een kopje boterkoffie! Boterkoffie, ook wel Bulletproof Coffee genoemd, is rijk aan gezonde vetten en romige boter. Het kan een heerlijke, romige en schuimige verrukking zijn.

Experimenteer met die 3 variabelen en je hebt een gladdere, aangenamere kop.

Oplossing 3: Voeg Melk, Room En/of Suiker Toe Tot Je De Smaak Kunt Verdragen

Veel koffiesnoepjes zullen je schamen voor het toevoegen van room, suiker of melk aan je koffie.

Serieus, wat maakt het uit?

Begin met de frappuccino’s en zoete lattes en ga dan verder met de melkwitte koffiekopjes. Je kunt de hoeveelheid creamer en suiker geleidelijk verminderen en je gaat van de smaak genieten.

Mokka-drankjes zijn ook een goede gateway-beker, omdat ze een chocoladeachtige zoetheid hebben ingebouwd.

Oplossing 4: Voeg Een Snufje Zout Toe!

Het klinkt misschien raar, maar zout kan de bitterheid verminderen door de manier te veranderen waarop de tong en de hersenen die bittere verbindingen waarnemen. Probeer een snuifje aan het droge koffiedik toe te voegen voordat u water toevoegt.

Reden 2: Maakt Ze Te Zenuwachtig

Onderzoekers in meerdere onderzoeken hebben ontdekt dat mensen cafeïne op genetisch niveau anders afbreken en verwerken. Dit betekent dat dezelfde kop waar Sally Jo elke ochtend nauwelijks wakker van wordt, je tot middernacht wakker kan houden.

Dubbel gezette koffie is mogelijk als je Sally Jo bent. Je zou ook gewoon de koffiebonen kunnen eten.

Er zijn 2 oplossingen voor dit probleem.

Oplossing 1: Probeer Een Halve Koffie Of Verwaterde Koffie

Er is niets mis met het mengen van je cafeïnehoudende koffie met cafeïnevrij tot een cafeïneconcentratie die voor jou werkt.

Oplossing 2: Probeer Een Donkerder Gebraad

Als bitterheid geen probleem is, probeer dan over te schakelen naar een donkere branding. Cafeïne wordt afgebroken tijdens het brandproces, waardoor koffiebonen die langer gebrand zijn minder cafeïne bevatten.

Er zit een kant aan deze redenering. Terwijl donkere braadstukken minder cafeïne per boon (of per volume ) bevatten, verliezen de bonen meer water naarmate ze langer branden, dus donkere braadstukken bevatten meer cafeïne per gewicht .

Wat betekent dit voor jou?

Als je gewend bent om je ochtendbeker af te meten in eetlepels (of een andere maat), krijg je minder cafeïne door over te schakelen naar een donkerder gebrande koffie. Het is beter om het bij de lichtere brandingen te houden als je meer geneigd bent om je koffie te wegen.

Reden 3: Te Duur

Een dagelijkse kop koffie bij je plaatselijke coffeeshop zou je per jaar kosten, dus ik begrijp dat koffie duur kan zijn.

Hier is de oplossing: Zet je koffie thuis.

Koffiezetapparaten voor eenmalig gebruik zoals Keurigs gaan voor – vooraf en kosten daarna ongeveer per kopje. Nog steeds te rijk voor je bloed? Met koffiedik zet je een eenvoudige opschenkkoffie.

Koffie hoeft niet duur te zijn als je het zelf wilt maken!

Reden 4: Net Alsof Je Anders Bent

We kennen allemaal de persoon die iets anders doet, zodat ze geen deel uitmaken van de menigte.

Als jij dit bent, heb je grotere problemen dan alleen niet van koffie houden.

Je kunt je eigen kopje koffie zetten! Je zult niet de enige zijn die niet net als iedereen koffie is gaan drinken.