De Beknopte Handleiding Voor Cafe Au Lait En Latte. Melk Opmeten
Koffie feiten

Café Au Lait Vs Latte. Melk Opmeten

U zult begrijpen hoe belangrijk het is om de verschillen te kennen tussen de dranken die u voor uw vrienden maakt, of u nu een koffieliefhebber bent of een beginnende thuisbarista.

Dit is wat we weten. En daarom waren we op een missie om u alle informatie te geven die u nodig hebt om niet alleen de geschiedenis van de verschillende op koffie gebaseerde dranken te bespreken, maar ook om ze vakkundig te kunnen maken.

De les van vandaag gaat over de caf latte (uit Europa) en caf au lait (uit Frankrijk). Deze drankjes zijn erg populair in de moderne wereld.

Dus, wat is het verschil tussen de twee?

Veel mensen gaan ervan uit dat de cafau lait en de latte dezelfde koffie met melk zijn. Dit is een veel voorkomende misvatting onder degenen die niet weten hoe ze moeten barista. Ja en nee.

Dit is uw kans om indruk te maken op degenen die niet zo zeker zijn van uw kennis.

Café Latte

De caf latte is ontstaan in Italië, voordat hij werd geadopteerd in Europa en vervolgens in de VS.

Deze drank wordt meestal gemaakt met een tot twee shots espresso. Het is overgoten met gestoomde melk en bedekt met kleine hoeveelheden schuim. Caf latte bevat meer melk dan een cappuccino en minder schuim.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Het handelsmerk van een echte latte is het kunstwerk dat de barista er bovenop maakt. Men denkt dat latte art zijn oorsprong vindt in Italië, wat logisch is als je bedenkt dat de drank daar zijn wortels heeft.

Latte Art

Je moet een espresso van hoge kwaliteit kunnen maken om verbluffende latte art te maken. De volgende stap is om de melk op te schuimen tot het een dik microschuim vormt om je latte te vullen.

Terwijl je melk aan de espresso toevoegt, stijgt het witte schuim naar de bovenkant van het glas en ontmoet daarbij de crema. Terwijl je de melkkan beweegt, ontstaat er een patroon op de bovenkant van de drank.

Er kunnen twee methoden worden gebruikt om latte art te maken: de ene is de gratis gietmethode en de andere is het etsproces.

Geen kosten gieten

We moedigen u aan om de methode van vrijgieten te leren en te oefenen . Etsen is echt de manier van de arme man om snel en gemakkelijk een latte-kunst te maken en wordt veel gebruikt in koffieketens zoals Costa.

Het glas moet waterpas of lichtjes gekanteld zijn om vrij te kunnen schenken. Door de schuine stand van het glas kan de melk aan één kant rijzen tijdens het inschenken. De kan moet heen en weer worden bewogen en dan kun je eindigen door het patroon dat je hebt gemaakt door te slaan.

Deze methode zou het traditionele bloemen- of verenontwerp van latte art moeten produceren. Voor afwisseling kun je een hart- of appelvorm maken.

Geëtste latte art

De geëtste latte-kunst is niet zo duurzaam als afbeeldingen die zijn gemaakt met de gratis giettechniek. Je kunt een stok gebruiken om je afbeelding op de drank te etsen, wat effectief kan zijn als je artistiek bent.

De gebruikelijke manier om coffeeshopdranken te vullen, is door grote hoeveelheden chocoladepoeder door een metalen sjabloon te gieten. Cappuccino’s worden meestal overgoten met deze slappe poging om echte latte art te imiteren, omdat de schuimlaag dikker is.

De Perfecte Latte

Het bereiden van een kopje of glas van 227 gram is de beste manier om te beginnen met het maken van lattes.

Je latte begint met een espresso shot (of twee als je een sterkere koffiesmaak wilt). De espresso moet ongeveer 1/6e van het glas innemen. Je kunt 5 tot 170 gram gestoomde melk toevoegen en de drank afmaken met een dun laagje melkschuim.

Je kunt ook een mooi stukje latte art aan het drankje toevoegen door het zelf in te schenken.

Café Au Lait

Zoals de naam, caf au lait doet vermoeden, werd de drank voor het eerst gemaakt in Frankrijk. In feite betekent caf au lait letterlijk koffie met melk in het Frans.

Caf au lait wordt gemaakt met gezette koffie en gestoomde zuivel. Een deel koffie en een deel gestoomd water vormen het caf au lait.

Caf au lait heeft meestal geen schuim bovenop, hoewel sommige koffiehuizen met traditie flirten door wat toe te voegen.

Puristen gebruiken bij voorkeur gezette koffie van de Franse pers voor hun koffiebasis.

Cafau lait moet niet worden verward met witte koffie. Dit is gewoon gezette koffie met koude koffie of met melkpoeder.

Amerikaans Café Au Lait

Een populaire variant van het caf au lait wordt geserveerd in coffeeshops in New Orleans, waar het wordt gemaakt met melk, koffie en cichorei. Dit geeft koffie een uitgesproken, sterke en bittere smaak.

American caf au lait wordt gemaakt met gebroeide melk, dit is melk die is verwarmd tot net onder het kookpunt.

Ook wordt American caf au lait meestal geserveerd met zoete beignets met poedersuiker om de bittere smaak van cichorei te compenseren.

Dus waarom zou je goede koffie vervuilen met bittere witlofwortel, vraag je je af? Nou, dat gaat terug tot de Amerikaanse Burgeroorlog toen er een koffietekort was.

Koffiedrinkers in het zuiden moesten creatief zijn en cichorei gebruiken om te bepalen welke koffie ze beschikbaar hadden. De fusie is sindsdien hetzelfde gebleven.

Caf au Lait wordt traditioneel geserveerd in kleine kommen. De serveermethode zorgt ervoor dat het brouwsel snel afkoelt, dus sommige koffiehuizen gebruiken in plaats daarvan een kleiner cappuccinokopje.

Wikkel Het In

Nu je bekend bent met de belangrijkste verschillen tussen caf latte en caf au lait, is het niet langer een schande om je koffieliefhebbende vrienden te vertellen wat je bedoelt.

Dit is het:

  • Caf latte kan worden gemaakt met een shot espresso en wat gestoomde melk. Het schuim wordt vervolgens bedekt met een dunne laag. De essentiële latte art mag je niet missen!
  • Caf au lait wordt gemaakt met gezette koffie en gestoomde melk, minus het schuim.
  • Lattes worden traditioneel geserveerd in een hoog glas.
  • Caf au Lait wordt traditioneel geserveerd in breedgerande schalen.