Wat Is Cascara? Hoe Een Koffiekersenschil Verandert In Een Heerlijk Drankje
Koffie Feiten

Wat Is Cascara?

cascara. Spreek het luid! Hou je niet gewoon van de manier waarop het van je tong rolt. Leuk, toch?

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat dat woord betekent, vooral omdat we je het net hebben laten zeggen. Cascara is Spaans voor schil of schil, een definitie die volkomen logisch is omdat het verwijst naar de schil van een koffiekersfruit, waar koffiebonen vandaan komen.

Koffieliefhebbers weten dat het verwijderen van de vruchtschillen na de koffieoogst een belangrijke stap is in elk koffieverwerkingsproces. Maar de cascara is niet alleen een bijproduct van de koffieproductie; er kan ook een heerlijk kopje thee van gemaakt worden. Ja, je leest het goed: ondanks dat het van de koffieplant komt, produceert het brouwen van cascara thee, geen koffie.

Maar hoe? Hoe smaakt het? Hoe smaakt het?

Hebben al deze vragen je nieuwsgierigheid gewekt? Goed! Blijf lezen om meer te weten te komen over deze exotische drank!

Maar Voordat Je Erin Duikt

Cacara-koffiekers wordt soms verward met cascara-thee sagrada. Dit zijn gedroogde boomschorskrullen die je kunt gebruiken om thee te zetten. Maar cascara sagrada wordt meestal gebruikt in voedingssupplementen. Ondanks dat ze dezelfde naam hebben, zijn ze niet hetzelfde. We zullen ons alleen concentreren op de versie van de drank van de koffieplant.

Cascara, of elk ander koffieproduct, kan veilig worden gekocht door het etiket te lezen voordat u het koopt. Dit zorgt ervoor dat u volledig op de hoogte bent van wat u gaat consumeren.

Waar Komt Cascara Vandaan?

Iedereen houdt van een goed oorsprongsverhaal, en zoals al het andere in de wereld heeft cascaras er een. Cascara is ook afgeleid van Ethiopische koffiebonen, die de oorsprong zijn van onze favoriete heerlijke drank (koffie).

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Ethiopische koffietelers roosteren de schillen van koffiekersen tot ze bijna zwart zijn. Nadat ze geroosterd zijn, worden ze lange tijd in water gedompeld om de vloeistof een fruitige en intense smaak te geven. Dit is Geshar of Hashara.

De geliefde koffieboon werd naar Zuid-Amerika gebracht door theedrinkers die een nieuwe manier probeerden om heerlijke cascara-drankjes te brouwen. Je vindt deze drank geconsumeerd in Bolivia, waar het Sultana wordt genoemd. Het fruit wordt in de zon gedroogd voordat het licht wordt geroosterd door koffiebranders. Van daaruit malen ze de gedroogde en geroosterde kaf tot kant-en-klare thee die wordt gekookt in water en doordrenkt met kaneel, kruidnagel en suiker. Een paar minuten later is een zoete kop klaar (de kooktijden variëren afhankelijk van hoe sterk de brouwer de inhoud wenst)

Je kunt in Jemen ook een variant van deze drank vinden, Qishr genaamd, en gemaakt met koffiekersenschillen, kaneel, gember of karwij.

Je favoriete koffiespecialiteit maakt cascara-thee op een vergelijkbare manier door gedroogde koffieschillen in heet water te weken. Maar aangezien het spul nog relatief nieuw is in de Verenigde Staten, is er geen vaste brouwmethode wat betreft water-tot-theeverhoudingen en steile tijden; het komt allemaal neer op voorkeur.

Hoe Smaakt Cascara?

Kun je rauwe koffiekersen rechtstreeks van de plant eten? Dat kan, maar ze zijn beschreven als eetbaar en niet zo ongelooflijk. Cascara is echter best lekker.

Het heeft zowel fruitige als kruidige tonen wanneer het wordt gebrouwen, daarom is het een populaire toevoeging aan thee, siropen, frisdrank, bier of zelfs wodka (happy hour, iemand?).

Wanneer cascara tot een eenvoudige siroop wordt gemaakt, wordt het zoet. Cascarasiroop smaakt naar een mix van fruit en kruiden. Het heeft tonen van rode bes, mango en hibiscusbloemen. De smaak van Cascara-stropen wordt door sommigen beschreven als een mengsel van kersen en bruine suiker.

Gezondheidsvoordelen Van Koffiekersen

Gezondheidsvoordelen Van Koffiekersen

De fruitig smakende koffie-kersenthee staat bekend om zijn antioxidanten, met name polyfenolen. Langdurige consumptie van polyfenolen is in verband gebracht met de preventie van kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose en neurodegeneratieve ziekten.

Cascara-thee bevat minder cafeïne dan gewone koffie. Maar aangezien het een beetje van de natuurlijke stimulant bevat, is het belangrijk op te merken dat langdurig gebruik rusteloosheid, nervositeit of angst, of hoofdpijn kan veroorzaken.

Cascara En Starbucks

Cascara werd steeds populairder naarmate meer bedrijven het bij koffieboeren begonnen in te kopen. Dit leidde tot een toenemend gebruik van de buitenste schil van koffiefruit in dranken over de hele wereld. Er was ineens veel vraag naar wat ooit als afval werd gezien; toegenomen verlangen naar de schil van koffiefruit heeft er in sommige gevallen toe geleid dat de gedroogde kaf hogere prijzen opleverde dan de hele bonenkoffie.

Starbucks is een van de vele bedrijven die cascara zijn gaan gebruiken. In voorgaande jaren gebruikte het merk de fruitschillen als meststof, maar het bedrijf ontdekte een nieuwe en verbeterde manier om het spul te gebruiken: het in de koffie doen.

De eerste nieuwe drank van Starbucks van 2017 was de cascara latte, een lichtzoete, romige drank die een combinatie is van cascarasiroop, espresso, gestoomde melk, fluweelzacht microschuim en cascarasuiker. Cacara-koudschuim werd toegevoegd aan het Starbucks-menu om de gekoelde, ijzige brouwsels van koffiedrinkers zoeter te maken.

Helaas heeft de bekende koffieleverancier de met cascara doordrenkte dranken stopgezet, dus als je probeert om je cascara-fix te krijgen, moet je ergens anders heen gaan om het te vinden.

Cascara-vragen Waarop U De Antwoorden Moet Weten

Wat Is Cascarasuiker?

Wat is cascarasuiker

Cascarasuiker is een topping die Starbucks Coffee vroeger aanbood als je een cascara latte kocht vóór de stopgezette versie. Maar wat is dat precies? Het is gewoon een mix van kristalsuiker, koffiekersenextract.

Wat Zit Er In Cascara Koudschuim?

Cascara koude melk is een andere uitvinding van Starbucks. Het is een geweldige manier voor een verfrissende cafeïneboost op warme zomerdagen.

Koudschuim is gewoon koud opgeschuimde melk. Het wordt overgoten met cold brew koffie door een scheutje cacarasiroop toe te voegen. Dit geeft het een subtiele zoetheid waar velen van houden sinds het werd geïntroduceerd door Starbucks.

Is Cascara Verboden?

Aangezien het verkrijgen van een met cascara doordrenkte drank net zo eenvoudig was als in je auto springen en naar de plaatselijke Starbucks rijden, ga je er waarschijnlijk van uit dat cascara niet verboden was in Noord-Amerika. Je zou gelijk hebben.

Aan de andere kant is het een ander verhaal in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van Europa. Cascara mag niet legaal worden verkocht in de Europese Unie. Het is een nieuw voedsel. Dit betekent dat Europeanen het niet op grote schaal aten vóór 1997, toen de Europese Unie nieuwe voedingsmiddelenwetgeving aannam.

De tijden veranderen echter en vanwege de stijgende populariteit van cascara worden er pogingen ondernomen om de buitenste schil van koffiekers goedgekeurd te krijgen voor verkoop in de EU.

Heeft Cascara Cafeïne?

Roasty weet hoe belangrijk het is om ’s ochtends een kopje koffie te drinken. We hebben goed nieuws: koffiekersenpulp bevat aanzienlijke hoeveelheden van zowel fenolische verbindingen als cafeïne.

Cacarota is niet alleen rijk aan cafeïne, maar heeft ook antioxiderende eigenschappen die je kunnen helpen een mooie huid te krijgen en rimpels te voorkomen.

Maar de vraag is, hoeveel is een aanzienlijk bedrag? Is het genoeg om er een goed alternatief voor koffie van te maken? Dat hangt af van hoeveel cafeïne je nodig hebt.

Het cafeïnegehalte in koffiekersenthee is vergelijkbaar met zwarte thee, wat betekent dat het slechts een kwart van het stimulerende middel bevat dat gewone koffie heeft. Hoewel dit misschien voldoende is om de dag door te komen, is het beter om traditionele koffie te gebruiken als thee gemaakt van koffiekersen als je van plan bent de hele nacht door te werken.

Kun Je Cascara Koud Drinken?

Net als elke andere thee, kan cascara-thee zowel warm als koud worden gedronken. Als je het koud zet, moet je de koffiebessen 24 uur laten trekken en ongeveer een half kopje cascara-koffiebessen voor elke vier en een kwart kopjes water.

Deze video wordt aanbevolen voor degenen die regelmatig hete thee drinken. Deze video geeft je alle informatie die je nodig hebt om thuis cascara-thee te maken. Het is makkelijk te maken en heerlijk om op te warmen op koude winterdagen.

De Cascara-chat Afsluiten

Daar heb je het – een grondig overzicht van cascara, een trend die de afgelopen jaren de aandacht heeft getrokken van veel koffiebedrijven en java-liefhebbers.

De heerlijke, fruitige smaak van Cascara zorgt ervoor dat je verliefd wordt, of je ze nu gebruikt om een kopje warme of koude thee te zetten, of om een fles te kopen bij je plaatselijke bougie-koffiebar om je zelfgebrouwen latte te zoeten.

  • Koffie feiten

    U kunt langzaam beginnen als u koffie wilt leren drinken.

  • Hoe te brouwen?

    Bekijk deze video om te leren hoe je de schoonste kop koffie zet. De Chemex-brouwer is een echte aanrader als je echt serieus aan de slag wilt met je koffie.

  • Hoe te brouwen?

    Ben je ooit in de war over welke koffie / water-verhouding je per kopje koffie moet gebruiken? Deze eenvoudige rekenmachine en grafiek helpen u perfecte koffie te zetten. Laat ons de koffie wiskunde doen, zodat u er niet naar hoeft te kijken.

  • Koffie feiten

    Ontdek waarom je steeds een zure espresso-opname maakt en ontdek hoe je dit probleem kunt oplossen!

  • Koffie Feiten

    Dus wat is nitrokoffie? Wat is er zo moeilijk aan nitrokoffie? Lees verder voor het volledige overzicht van deze nieuwe koffietrend.