Makkelijk Keto Maïsbrood

Een gerecht afkomstig uit Amerika, maïsbrood is een populair voedingsmiddel geworden over de hele wereld. De milde, korrelige textuur kan zowel gewoon als zoet zijn en heeft een unieke smaak waardoor het ideaal is om te serveren bij soepen, chilis, gebraden varkensvlees of gebraden kip met knoflookkruidenboter.

Maïsbrood bereikt zijn knapperige, boterachtige korst door beslag in een zinderende hete koekenpan te gieten en te koken tot je die dikke, donkergele knapperigheid aan de randen krijgt. Maar niet iedereen heeft toegang tot een gietijzeren koekenpan die vaak wordt gebruikt voor maïsbrood, dus een ovenschaal of, zoals we later zeggen, een muffinvorm zal het lukken.

Maïsbrood wordt traditioneel gemaakt met, je raadt het al, maïs! Samen met bloem, boter, karnemelk en eieren is maïsmeel een belangrijk onderdeel van maïsbrood, waarbij veel mensen de verhouding tussen maïsbrood en brood mengen om fouten te krijgen die variëren van licht en cakeachtig tot een veel dichtere, maïszware consistentie.

Maïsmeel bevat echter vrij veel koolhydraten, wat duidelijk indruist tegen de keto-filosofie. Laten we wat dieper ingaan op het keto-dieet voordat we kijken hoe onze keto-maisbrood zich om de definitie van maïsbrood heen buigt!

Koolhydraatarm Keto Maïsbrood Recept

De Keto-filosofie

Zelfs het keto-dieet is een rage in gezond etende kringen, het cruciale principe is om koolhydraten te minimaliseren en je inname van vetrijk en matig eiwitrijk voedsel te verhogen, aangevuld met verschillende vezels. Dit zorgt ervoor dat het lichaam verandert in het produceren van ketonen in de lever uit het vet dat je eet, samen met het vet op je lichaam.

Simpel gezegd, is aangetoond dat het ketogene dieet het beste is in vetverwijderende diëten en heeft het tienduizenden voorstanders verzameld uit de gezonde-eetindustrie. Maar het vereist nauwkeurige monitoring van koolhydraten, vetten en eiwitten, wat betekent dat één enkele koolhydraatrijke maaltijd je macro’s uit de hand kan laten lopen!

Kan Keto-maïsbrood Echt Maïsbrood Zijn?

Oké, je hebt ons in de maling genomen. Technisch gezien bevat keto-maisbrood eigenlijk geen maïs! Dat klopt, je hebt het gehoord. Maar maak je geen zorgen, geef je een paar seconden de tijd om die informatie te verwerken.

Beter? Goed.

In tegenstelling tot het gebruik van de conventionele maïsmeel, wordt Keto-maïsbrood gemaakt van amandelmeel, kokosmelk en bakpoeder en vervolgens gemengd om amandelmaïzena te maken! Slim, hè?

Dit aangepaste keto-maïsbroodrecept is ontwikkeld door het recept voor keto-bosbessenmuffins te veranderen.

Amandelmaizena bevat veel minder koolhydraten dan gewone maizena, waardoor het binnen de grenzen van het ketogene dieet valt. Voeg een kleine dosis suikermaïsextract toe en je keto-maïsbrood krijgt die extra corniness die het volledig niet te onderscheiden maakt van de klassieke volledig Amerikaanse maïsbrood die we begrijpen en waar we van houden.

Deze keto-maisbrood zal de perfecte aanvulling zijn op je keto-vriendelijke soep of chili. Maar voordat we ingaan op de componenten en instructies, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet onthouden voordat u uw koekenpan bakt en begint met het mixen van uw beslag.

Een Paar Dingen Om In Gedachten Te Houden

De ideale ingrediënten

  • Zorg ervoor dat je alle ingrediënten hebt voordat je begint. Er is niets erger dan halverwege iets te bakken voordat je je realiseert dat je een klein maar cruciaal item hebt gemist!

  • Dit is ook een fantastisch moment om na te denken over welke extra’s je eventueel wilt toevoegen. Rasp een paar eetlepels cheddarkaas, maal dan wat zwarte peper, snijd wat jalapenos of hak wat spek om ervoor te zorgen dat het klaar is om je beslag te laten groeien zodra het tijd is perfect.

Maïsextract

  • Dit recept hangt af van het suikermaïsextract, dus zorg dat je dat bij de hand hebt. Bovendien, beknibbel niet op de kwaliteit van het ingrediënt, want het zal echt een verschil maken voor de kwaliteit van het uiteindelijke product. Gelukkig is maïsextract gemaakt om lang mee te gaan en blijft het zelfs na herhaald gebruik op je kast zitten!

  • Sommige mensen genieten misschien niet van de kunstmatige smaak van dit maïsextract, en het is ook waarschijnlijk dat het keto-maïsbrood zonder deze toevoeging is. Probeer beide en kijk welke het beste bij je past!

Texturen en smaken

  • Als je liever een zure smaak aan je maisbrood hebt, vervang dan de room door een half kopje zure room. Als je de drogere maïsbrood wilt die we hierboven noemden, dan kun je de room helemaal verlaten! Dat is het mooie van maisbrood – het is een zeer veelzijdig gerecht.

Verschillende Koekenpannen Hebben Verschillende Vaardigheden

  • Een goed gekruide koekenpan is het beste voor maïsbrood, keto of misschien niet, om het te infuseren om die authentieke maïsbroodsmaak te creëren.

Bruinen en branden

  • Houd de Keto-maisbrood nauwlettend in de gaten wanneer het wordt ingenomen, want het kan verbranden terwijl je wacht tot het dat traditionele goudbruine gevoel vindt.

  • Notenmeel zoals amandelmaizena kan zelfs erg bitter worden als het verbrandt.

  • In het geval van keto-maisbrood zal de rest van het beslag bruinachtig worden, ook al zal het amandel-maisbrood nooit die goudbruine textuur krijgen. Nog een reden om je maisbrood in de gaten te houden en het elke 10 minuten te verwijderen om het te controleren.

  • Sommige mensen laten tegenwoordig hun keto-maisbrood in de steek om 35 minuten te bakken, vooral als ze proberen die droge consistentie met een knapperig randje te bereiken.

De tandenstokermethode

  • Om te testen of je keto-maisbrood de juiste consistentie heeft, steek je een tandenstoker rond de 20 minuten. Komt deze er helemaal schoon uit, dan is je eigen maisbrood klaar om te eten!

Te veel zout

  • Zorg ervoor dat u geen zout toevoegt als u gezouten boter gebruikt, anders krijgt u misschien maïsbrood dat een zeer kenmerkende smaak in uw mond achterlaat!

Serveersuggesties

  • Drink je keto-maisbrood met een reeks keto-vriendelijke keto-chili. Dit recept is voor 8 personen, dus pak een grote pan en kook een heerlijk, koolhydraatarm feestmaal voor het hele gezin of een paar goede vrienden.

  • Als alternatief wilt u misschien alleen genieten van een zoetere keto-maisbrood! Om dit te doen, voeg je suiker toe aan je beslag, maar zorg ervoor dat de metingen goed binnen je normale keto-hoeveelheid vallen!

Oké, nu hebben we enkele van de do’s en niet uit de oplossing voor onze keto-maisbrood, laten we verder gaan met het hoofdevenement, het recept zelf!

Kooktijd: 30 minuten

Afkoeltijd: 5 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Porties: 8 personen

Gear: Grote mengkom, 25 cm gietijzeren koekenpan, rubberen spatel

Ingrediënten:

  • 1/2 kop amandelmeel

  • 1/4 kop kokosmeel

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 3 eieren (groot)

  • 1/2 kop zware slagroom

  • 1/4 kop gezouten roomboter. Als u ongezouten boter gebruikt, zorg er dan voor dat u 1/2 theelepel zout in uw mengsel opneemt.

  • 1 tl Erythritol

  • 1/2 theelepel suikermaïsextract

Optionele toevoegingen:

  • Verkruimeld krokant spek door het beslag gemengd

  • plakjes jalapeno bovenop het beslag

  • Cheddarkaas 1/2 kop gemengd in het beslag

  • Gemalen peper door het beslag gemengd of erover gestrooid

Routebeschrijving:

  1. Verwarm de oven voor op 325F

  2. Meng alle ingrediënten samen in een mengkom. Als u optionele toppings gebruikt, kunt u deze naar wens toevoegen.

  3. Giet in een mooi gekruide gietijzeren koekenpan van 25 cm. Bak 30 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  4. Laat 5 minuten afkoelen en snijd als een taart in 8 stukken en serveer met boter.

Voedingsinformatie

Zoals je hieronder kunt zien, komen de statistieken voor je keto-vriendelijke maïsbrood perfect overeen met de ketogene specificaties, samen met lage koolhydraten en calorieën, matige eiwitniveaus en een hoog vetpercentage. Simpel gezegd, dit brood zal uw ketogeen dieet niet deuken.

Portie: 1 sneetje

Calorieën: 181kcal

Koolhydraten: 4g

Eiwit: 4g

Vet: 16g

Natrium: 244 mg

Vezel: 2g

Netto koolhydraten: 2g

Vetverhouding per portie: 79,56%

Eiwitgehalte per portie: 8,84%

Koolhydratenverhouding per portie: 4,42%

Een Paar Laatste Vragen

Is maïsbrood over het algemeen Keto?

De meeste maïsbrood wordt gemaakt van meel, maïs en suiker die allemaal erg veel koolhydraten bevatten, dus over het algemeen is het niet zo goed voor een strikt keto-dieet.

Hoe bewaar ik mijn Keto-maïsbrood?

Je kunt je keto-maisbrood gewoon in de pan bewaren, in huishoudfolie wikkelen of afdekken met aluminiumfolie en op een warme, droge plaats bewaren.

Het is ook mogelijk om uw maisbrood in stukjes te snijden en luchtdicht te bewaren. Keto-maisbrood blijft normaal gesproken 3-4 dagen vers na het bakken.

Kan ik Keto-maïsbrood invriezen?

Ja, Keto-maisbrood kan gemakkelijk worden opgehangen door het in plakjes te snijden en in huishoudfolie te wikkelen om vriesbrand te voorkomen. Keto-maisbrood blijft ongeveer 2-3 maanden in de vriezer.

Wanneer je klaar bent om je Keto-maisbrood te verslinden, pak je het gewoon uit en laat je het een paar uur op kamertemperatuur ontdooien. Als je echter haast hebt, ontdooi de maisbrood dan in de magnetron en verwarm hem opnieuw voor dit geroosterde maisbroodgevoel!

Kan ik Keto-maïsbroodmuffins maken?

Dat kan zeker, en veel mensen geven er de voorkeur aan! Het enige wat je hoeft te doen is een met bakpapier beklede muffinvorm te gebruiken in plaats van een koekenpan, waardoor een iets snellere baktijd van 25-30 minuten mogelijk is. We raden aan om een koolhydraatarme zoetstof zoals stevia toe te voegen voor die typische zoete muffinervaring!